als tekstschrijver…

In de loop van de jaren heeft Ron een aantal teksten voor anderen geschreven.

Heb Ik Jou Ooit gezongen door Glennis Grace(tekst: Ron Boszhard / muziek:Peter Zizzo/Nicky Holland)

Ron: Ik heb dit nummer geschreven voor de verjaardag van mijn broertje. Hij werd 40 jaar oud. ik wist dat hij de melodie mooi vond en Glennis een fantastische zangeres. Ze zong het voor hem op zijn verjaardag.


Klik hier voor de tekst Heb ik jou ooit

Claudia gezongen door Willeke Alberti.

(tekst: Ron Boszhard / muziek: Peter Rietberg)
Ron: Geschreven na 10 jaar te hebben gewerkt in de verpleging. Het is oorspronkelijk bedoeld als cabaretnummer. Vooral omdat de verrassing aan het einde van het nummer zit. Toen Willeke Alberti het nummer hoorde was ze zo onder de indruk dat ze het zelf ging opnemen. Claudia staat op haar cd: ’t komt allemaal goed.


Klik hier voor de tekst Claudia

Geluk gezongen door Annemieke van Dam

(tekst: Ron Boszhard / muziek: Marnix Busstra)
Ron: Dit nummer heb ik speciaal geschreven voor Annemieke. Ze zong het nummer toen ze moest afstuderen. Geschreven op de melodie van “lef” van Karin Bloemen. Geluk gaat over een onbereikbare liefde.

Beelden gezongen door Rowin Schumm

(tekst: Ron Boszhard / muziek: Rowin Schumm)
Ron: Beelden gaat over herinneringen die iemand bij je achterlaat na een afscheid. Gewelding op muziek gezet en gezongen door de zanger van Lichter Laaie, Rowin Schumm

Zo’n Amsterdams liedje gezongen door Ton van der Wielen

(tekst: Ron Boszhard / muziek Ton Kap)
Ron: Een Amsterdams liedje was het 2de nummer dat ik voor Ton van der Wielen schreef. Het verscheen in 1989 voor het eerst op singel. De opdracht was om een gezellige meezinger te schrijven. Nou…bij deze dan.

Geluk 2 gezongen door Annemieke van Dam

(tekst: Ron Boszhard / muziek: Rowin Schumm)
Ron: Omdat ik het nummer had geschreven op een nummer dat al bestond, (n.m lef van Karin Bloemen) besloten we om een hele nieuwe versie van Geluk te maken. Rowin Schumm maakte een prachtige melodie waardoor er een heel nieuw nummer ontstond. Annemieke zong het live bij lijn 4.