2018 Ranking The Stars

Aan iedere uitzending doen tien bekende Nederlanders mee. In Ranking the Stars worden per aflevering twee niet alledaagse vragen aan de bekende Nederlanders gesteld, zoals “Wie zou het makkelijkst veertig dagen zonder seks kunnen?”, “Wie werd vroeger als laatst gekozen bij gymnastiek?” en “Wie is de beste vriend(in)?”. In de uitzendingen wordt beweerd dat voor iedere vraag door een panel van 100 mensen van tevoren een top 10 samengesteld is, waarin de bekende kandidaten zijn “gerankt”. Op 27 mei 2015 gaf Paul de Leeuw toe dat dit panel in werkelijkheid niet bestaat, maar dat de redactie dit bepaalt.[3] Iedere bekende kandidaat maakt daarnaast een eigen top 10, waarin ze zichzelf en de andere deelnemers “ranken”. Daarnaast moet de lijst gemotiveerd worden. Officieel moet iedere bekende kandidaat raden hoe de top 10 van de 100 mensen eruitziet om zodoende zoveel mogelijk punten te verdienen, maar vaak laten ze hun eigen mening ook meewegen.

In de uitzending wordt per vraag een van de sterren naar beneden gehaald om zijn of haar lijstje te bespreken. Ranking the Stars kenmerkt zich door een open sfeer, de presentator(en) en de deelnemers nemen elkaar geregeld op de hak en doen vaak opmerkelijke uitspraken en openbaringen. Het voorlezen van de lijst gaat veelal gepaard met satirische uitspraken over de kandidaten.

Nadat het lijstje is besproken wordt bekendgemaakt hoe de top 10 van de 100 mensen eruitziet. Deze top 10 wordt vervolgens vergeleken met de top 10 die elke bekende kandidaat heeft ingevuld. Elke goed gerankte BN’er levert één punt op. Degene (of degenen) die in één uitzending de meeste punten krijgt, wint de desbetreffende aflevering. In seizoen 1 t/m 9 ontving de winnaar een bokaal en wie aan het eind van een seizoen de meeste bokalen had verzameld, werd uitgeroepen tot winnaar van het seizoen en kreeg de wisselbeker mee naar huis.

Deelnemers van het seizoen 2018 zijn: Karin Bloemen, Patty Brard, Ryanne van Dorst, Soundos El Ahmadi, Johan Goossens, Richard Groenendijk, Olcay Gulsen, Gerda Havertong, Sander Lantinga, Kjeld Nuis, Dave Von Raven, Jörgen Raymann, Anny Schilder, Georgina Verbaan, Jan Versteegh, Imanuelle Grives, Marc-Marie Huijbregts, Tim den Besten en Ron Boszhard

Of het seizoen na 2018 een vervolg krijgt is onbekend. Paul de leeuw maakt namelijk in 2018 de overstap van de NPO naar RTL4

Uitzendingen begonnen op zondag 15 juli 2018 om 22:10 uur op NPO 3