2020 Ron en Riet Vertrekken niet

familieserie Ron & Riet vertrekken niet! bij AVROTROS

Ron en Riet willen een nieuw leven in Spanje beginnen. Onderweg naar het zonnige zuiden gooit de coronacrisis roet in het eten en stranden ze in Brabant.
Ron vertrekt met zijn vrouw Riet en haar broer Rik naar de Spaanse Costa om daar een mobiele frietzaak te beginnen, een grote droom van Riet. Ze willen niet zomaar patat verkopen – nee, de gezondste die er te krijgen is. Na het afscheid van de familie blijken onderweg de grenzen dicht te zijn. Riet ziet haar droom in duigen vallen. Ze blijven steken op een camping in Brabant, waar ze uit nood hun friettent openen. En dat is keihard werken.
Ze krijgen het aan de stok met buurman Molenaar, die hen als een bedreiging voor de rust ziet. Bekende gezichten die de camping bezoeken helpen Ron en Riet. Zo lost Rachel Rosier van Checkpoint op eigen wijze stankoverlast op. En lossen de jongens van de Proefkeuken, Willem Voogd en Pieter Hulst, een groot probleem op voor Ron & Riet en hun klanten.
Tijdens de dagelijkse videogesprekken met Riets moeder Ria doen Ron en Riet alsof ze wél in Spanje zitten, daarvoor halen ze alles uit de kast. Ondertussen kan Ron zijn ogen niet afhouden van Delayla, die op de camping aerobics en yoga geeft. Tot ergernis van Riet, die Ron aanspoort in de gaten te houden of de grenzen al open zijn. Want zij wil maar één ding: dat haar Spaanse droom alsnog uitkomt.

Rolverdeling
Het echtpaar Ron en Riet wordt gevormd door Ron Boszhard en Rian Gerritsen (De Luizenmoeder). Dennis Willekens (Dit zijn wij) speelt de broer van Riet. Beppie Melissen (Gooische Vrouwen, Oogappels) is Riets moeder. En er zijn rollen weggelegd voor Bas Hoeflaak, Bert Hana, Fenna Ramos, Remko Vrijdag en René Groothof. In elke aflevering spelen Zapp-presentatoren en andere bekende gezichten een gastrol. Waaronder Buddy Vedder, meesterpatissier en CupCakeCup-jurylid Rémy Duker en Willem Voogd en Pieter Hulst van De Proefkeuken.

De regie was in handen van Gilbert van Geitenbeek

Lossen afleveringen

Aflevering 1 ZIEN WE NEDERLAND OOIT NOG TERUG?

AFLEVERING 2 GAAT DE GRENS OOIT NOG OPEN?

AFLEVERING 3 ZET DE FRITUUR MAAR AAN

AFLEVERING 4 ANDERS GA IK GEWOON TERUG NAAR ME MOEDER

AFLEVERING 5 OEI DAT DOET ZEER!

AFLEVERING 6MET BUDDY WIL IK WEL EEN DUETJE ZINGEN

AFLEVERING 7 DE ZAAK MOET DICHT

AFLEVERING 8 TWEE FRIET VAN RON EN RIET

BIJ RON EN RIET DE MOVIE