2022 Make up your Mind

Een groep bekende Nederlanders nemen het in dit programma tegen elkaar op terwijl ze zijn omgetoverd tot drag queen. In verschillende rondes proberen twee panels – die het tegen elkaar opnemen – te raden welke bekende man (of vrouw) er schuil gaat achter de creatie.

Gedurende ronde een lopen de deelnemers over de catwalk en krijgen de panelleden hints, onder andere door de accessoires, kleuren en muziek. Daarna bepaalt een jury van ervaren drag queens wie de eerste afvaller van de show wordt, waarna het panel de juiste naam moet opgeven. Ronde twee is de lipsync-ronde, waarin de deelnemers tegen elkaar strijden. Telkens valt er, naar oordeel van de jury, een deelnemer van het duel af. Aan het eind van de ronde zijn er hierdoor drie deelnemers geëlimineerd en wel of niet geraden door het panel. In de laatste ronde playbacken de drie overgebleven deelnemers een speech. Vlak voor het einde daarvan spreekt de presentator de woorden Make Up uit, waarna de deelnemer met eigen stem Your Mind uitspreekt.

Vervolgens is het aan de jury welke bekende Nederlander het programma gewonnen heeft. Hierna vindt de prijsuitreiking plaats.

Ron deed mee aan aflevering 3 dat uitgezonden werd op 23 april 2022

Aflevering zien? klik hier