2024 ZAPP AWARDS

De Zapp Awards zijn Nederlandse onderscheidingen voor televisieprogramma’s, presentatoren en artiesten. De onderscheidingen worden sinds 2016 uitgereikt.[1] Voorheen heetten de prijzen de Zapplive Awards. De prijzen worden elk jaar op de laatste zaterdag van januari uitgereikt.

De awards werden voorheen uitgereikt tijdens een extra lange uitzending van Zapplive. Sinds 2019 gebeurt dit in een apart programma, dat ’s avonds wordt uitgezonden.

Winnaars en nominaties Zapp Awards

Alle programma’s en personen mogen meerdere jaargangen achter elkaar worden genomineerd, behalve bij de prijs voor het beste Zapp-programma. De Zapp Awards gelden als tegenhanger voor kinderen van het Gouden Televizier-Ring Gala. . Ook mocht er voor het beste Zapp-programma live worden meegestemd tijdens het programma van de uitreiking. Dit is vergelijkbaar met het Gouden Televizier-Ring Gala, waarbij ook tijdens de uitreiking live mag worden meegestemd voor de Gouden Televizier-Ring.

Ron was genomineerd voor 2 prijzen. Voor beste jeugdpresentator en voor het beste jeugdprogramma.BRUGKLAS kreeg 7587 stemmen JUNIOR SONGFESTIVAL 7788 stemmen en BOMMETJE werd WINNAAR met 9281 stemmen

De Uitzending:

 

 

 

foto: annemieke van der togt