1998 Spel Zonder Grenzen (Italie)

Spel zonder grenzen was een groots opgezet internationaal spelprogramma waarin een sportteam uit een Nederlandse plaats het opneemt tegen teams uit andere landen. Onvergetelijk zijn de races waarin de deelnemers zich in carnavaleske kostuums op gladde hellingen wagen of zich door obstakels in waterbassins bewegen. Klimmen, vallen en weer opstaan karakteriseren het sportieve spel, waarin meedoen belangrijker is dan winnen.

In Nederland werd het programma uitgezonden door de NCRV en de TROS. In Nederland werden van het programma 10 edities uitgezonden, namelijk in de periodes 1970-1977 en 1997-1998.

Spel zonder Grenzen was een internationale versie van Zeskamp en Stedenspel. Er waren vier teams uit vier verschillende landen die het in een aantal ronden tegen elkaar opnamen. Dick Passchier en Judith Bosch presenteerden het voor de NCRV namens Nederland.

In 1997 kwam het programma terug bij de TROS, met Jack van Gelder als presentator. Ook in 1998 deed Nederland weer mee. De serie werd toen opgenomen in Trento (Italië). Net als het jaar daarvoor was Jack van Gelder de commentator, in 1998 werd hij hierin bijgestaan door Ron  die de presentatie van de spellen verzorgde. Zeven landen deden aan deze editie mee: Hongarije, Nederland, Frankrijk, Griekenland, Portugal, Zwitserland en Italië. De kleuren van de tenues waren hetzelfde als in 1997, alleen het paars (van Slovenië) ontbrak.

Vlieland deed was het beste team van Nederland en haalde de finale. Het verloop van Nederland was vergelijkbaar met dat van 1997: ze stonden veel in de topposities en door het laatste spel, waarin de teams dubbele punten kregen, zakten ze terug in het klassement. Uiteindelijk haalden ze een nipte derde plaats met 67 punten.

Spel zonder grenzen met Vlieland!

PROGRAMMAGEGEVENS

Titel: Spel zonder grenzen
Genre: Spelshow
Lengte: 50 minuten
Locatie: Trento (Italië)
Commentaar :Jack van Gelder
Productie: Harry Pelle
Regie : Jurgen Koen
Productie: Speer
Producent: Loes Smit GBTV
Omroep:TROS

10 afleveringen

1ste aflevering was op 7-01-99 en de finale was op 11-03-1999

voor meer info. klik hier